NBA 06-07: The NEW Season...

Bildcollage av mig. Bilder från NBA.com
Med NBA-säsongen endast 20 dagar bort, är det dags att börja titta lite närmare på vad som kommer att hända den här säsongen…
New Ball: Under Draften i juli i somras så visade NBA upp sin nya boll. Man har tillsammans med Spalding tagit fram en ny boll till ligan. Där linjerna brukade korsa varandra på den gamla bollen, så gör de inte det längre. Man kan säga att det är 2 delar, istället för 8. Detta ger större ytor på bollen, vilket ska ge bättre materialkänsla och bättre grep. Man har även bytt ut materialet som man gör bollen med. Istället för läder, som använts i 30-40 år, går man nu över till microfiber komposit. Detta ska göra att svett och vätska som kommer på bollen inte ska göra den hal och sådant, utan att den behåller sitt grepp under hela matchen.
Dock så har många av spelarna klagat mycket på den nya bollen. De flesta av dem har använt den under sin sommarträning, och har inte tyckt att den är något bättre än sin föregångare, snarare tvärtom. Hmm…
New Rookies: Draften i somras var den första efter att NBA ändrat om i lagboken. Nu måste alla spelare gå minst ett år på college innan man får uppfylla sina drömmar om pengar, bilar och kändisskap. Många av NBA:s nuvarande spelare, t.ex. Jermaine O’Neal, var emot förslaget och menade att det var ”rasistiskt”(!). Jag tycker att det är en bra lösning. Collegebasket är en bra förberedelse innan NBA-spel väntar. Att möta spelare som är lika bra som dig själv varje match, istället för att totalt äga sina motståndare som det ofta blir för dem som är bra i high school, ger dig mer lärdom.
Årets rookiesar har många bra spelare. Många av dem kommer inte att få spela så mycket första året, utan är mer av framtidslöften. Men några kommer att få spela direkt i sina nya lag, vilket kommer leda till en chans på Rookie of The Year-trofeén. Jag tror att Brandon Roy (draftad 6:a av Portland), tillsammans med Randy Foye (7:a) i Minnesota, kommer att ha bäst chans att bli det. Båda två kommer till lag som varit på dekis i några år, och behöver poänggörare. Medan Roy kommer att få göra mycket själv i Portland, så kommer Foye ha mycket mer hjälp. I sitt lag har han en av de bästa spelarna genom tiderna, Kevin Garnett. Han kommer med sin farlighet inside ge Foye många öppna skott under säsongen.
En annan som också kommer få att spela mycket är Adam Morrison (3:a) i Charlotte Bobcats. Morrison kanske inte är den där superatleten, som många letar efter i de här dagarna, men han har en otrolig vinnarskalle och speluppfattning som mer än väl väger jämnt med det han tappar i atletismen. Jag ser honom snitta runt 15 poäng, både som starter och inhoppare i Bobcats.
New Faces In New Places: Den mest omtalade spelaren under sommarmånaderna var självklart Ben Wallace. Efter sex år i Pistons, där han varit hela klubbens ansikte utåt, valde han att gå till divisionsrivalen Chicago Bulls. Det skar sig mellan Wallace och coachen Flip Saunders under förra säsongen, vilket gjorde flytten möjlig. Och några extra miljoner i plånboken skadar ju aldrig, eller?
Bulls fortsatte att byta spelare under sommaren. Tyson Chandler byttes till NOK Hornets mot PJ Brown och JR Smith. Smith blev några dagar senare bortbytt igen, den här gången till Denver Nuggets. Hornets var också heta, då man signade skarpskytten Peja Stojakovic, Bobby Jackson och som jag redan nämnt Chandler. Stromile Swift byttes tillbaka till Memphis efter endast 1 år i Houstons dräkt. I utbyte fick Houston Shane Battier. Tim Thomas, som visade hur bra han kan vara i slutspelet, skrev på kontrakt med Clippers, som behövde en lång trepoängsskytt sedan Vladimir Radmanovic bytt omklädningsrum i Staples Center och skrev på för rivalen Lakers. Fred Jones gick till Toronto, medan Portland fick tag på centern Jamaal Magloire, i utbyt mot 4 spelare som gick till Milwaukee. Milwaukee som redan gjort klart med Charlie Villanueva från Toronto, som bytte lag med TJ Ford.
Sommarens mest segdragna trade var den mellan Atlanta Hawks och Indiana Pacers, gällande Al Harrington.Al hade redan efter säsongen deklarerat att han inte ville vara kvar i Hawks, och Pacers var villiga att signa honom. Men sen så gick allt från klart till omöjlighet, agenter sparkades och hyrdes. Till slut så kunde övergången bli ett faktum, och Harrington återvände till sin forna klubb.
Det har även signats många europeér det här året. Många av de bästa spelarna i Europa har blivit upplockade av NBA. Exempel är Jorge Garbojsa, Uros Slokar, Spanoulis, Parker…
New Coaches: När det går dåligt för ett lag, så måste man göra något för att komma ur den onda spiralen. Och det är oftast coachen som är den felande länken, inte spelarna. Tre lag bestämde sig för att få in nya coacher.
Efter sin katastrofsäsong så fick inte Larry Brown vara kvar som head coach i NY Knicks. Istället går Isiah Thomas in som ny coach. Därmed är han både General Manager och coach i Knickerbockers. Och om han inte får laget på benen, väntar samma öde som hans föregångare.
Sacramento valde att inte förlänga sitt kontrakt med coachen Rick Adelman, som lett Kings till många framgångar under åren. Istället går Erik Musselman in och tar hans plats. Han kommer senast från Golden State och Memphis. Sommarens stora coachändring var dock Don Nelsons comeback i NBA-cirkusen. Han återvänder till sin forna klubb Golden State Warriors, som han ledde under första halvan av 1990-talet. Han är den coach som har vunnit näst mest matcher i NBA:s historia. Ska han kunna leda laget tillbaka till slutspelet, där man inte varit sen… ja, sen han var coach.
New Uniforms: I år har två lag bytt stil och färger på sina matchdräkter. Milwaukee Bucks och Toronto Raptors. Milwaukee har valt att göra en extreme makeover, och ändrar allt. Klubbmärke, plan, uniform, färger. Istället för det gamla lila, vit, grönt har man nu klarröd, klarare grön färg och vitt. De har även ändrat designen på linnena, så det är ett nytt Bucks vi får se i år.
Toronto däremot har bara ändrat en sak. De har tagit bort den lila färgen från matchdräkterna. Detta gör att hemmalinnet nu är vitt, rött och lite svart. Man har valt att ta bort färgen för att verkligen symbolisera att man är ”Kanadas” lag, då de är enda NBA-laget i landet. Så patriotiskt.
New Numbers: Att spelare får byta nummer när de byter lag är inget ovanligt, en annan spelare kan ju ha hans nummer. Men att spelare byter nummer mellan säsongerna är lite ovanligare, och att stjärnorna gör det är ännu ovanligare. Men i år har Kobe Bryant och Amare Stoudemire valt att byta nummer. Kobe, som hade en otrolig säsong förra året, får alla fans över hela världen att köpa nya tröjor när han går från 8 till 24. Han säger att anledningen till det är att han hade numret när han växte upp i Italien, men jag tror inte det är hela sanningen. Jag tror han vill visa någonting med det. Få se nu, 24 kommer efter 23. Och vilken spelare hade nummer 23? Ja just de, Michael Jordan. Han vill visa vem som kommer efter den bäste.
Amare Stoudemires nummerbyte, 32 till 1, vet jag inte anledningen till. Han kanske vill ha en nytändning, då han var skadad hela förra året. Eller så vill han visa hur bra han kommer att vara under säsongen. Number 1.
Vem är fettot i bakgrunden, då? :p
Kolla sidan. Fetingen liknar ju fan Madden :p hehu
http://www.drdonnica.com/images/celeb_madden.jpg